Perfect zinksulfaat 20 kg

€ 90,30 € 74,63

Zinksulfaat is te gebruiken in een concentratie van 100 gram per liter (10% oplossing). Zinksulfaat  is diervriendelijk en wordt toegepast als stabad. Daarnaast is het ook als schapenhouder prettig om mee te werken. Lees hier verder.

ZnSO4*(H2O) 98%
Perfect Zinksulfaat is een hexahydraat, wat betekent dat dit uitstekend oplost in water, waardoor u een “perfect” resultaat verkrijgt. In de succesvolle bestrijding van rotkreupel neemt het voetbad een centrale plaats in. Op de markt zijn verschillende middelen beschikbaar om te gebruiken in een voetbad.

Zinksulfaat monohydraat is ook in de handel, maar lost minder goed op.

Zinksulfaat is te gebruiken in een concentratie van 100 gram per liter (10% oplossing). Zinksulfaat  is diervriendelijk en wordt toegepast als stabad. Daarnaast is het ook als schapenhouder prettig om mee te werken.

Een voetbad met zinksulfaatoplossing is de volgende dag opnieuw te gebruiken. Als het vloeistofniveau te veel gezakt is, kan het bad aangevuld worden met een 10% zinksulfaatoplossing.

Hieronder de tips & trucs voor het inzetten van voetbaden:

  1. Zorg voor schone klauwtjes De werking van het voetbad is effectiever wanneer de klauwtjes schoon zijn. De meest eenvoudige manier hiervoor is de schapen vooraf door een voetbad met alleen water en een beetje zeep te laten lopen.
  2. Middel laten inwerken Voor een optimale werking is het van belang dat bij het gebruik van zinksulfaat de schapen 20-30 minuten in het stabad te laten staan. Dit geldt niet wanneer een formalineoplossing wordt gebruikt. Voor een optimale werking dienen de dieren na het voetbad minimaal 30 minuten op een verharde, droge ondergrond te staan. Op deze manier kan het middel goed intrekken.
  3. Breng de dieren na het voetbaden in een schone weide Een schone weide is een weide waar minimaal twee weken geen dieren hebben gelopen. Dit voorkomt herbesmetting van de ontsmette klauwtjes.
  4. Herhaal het voetbaden: minimaal drie keer in één week Zinksulfaat kent een ‘cumulatieve’ werking, hoe vaker de dieren in het voetbad worden gezet des te beter en dieper dringt het middel door in de huid. Alleen op deze manier worden de bacteriën die zich dieper in de huid hebben genesteld bereikt. Herhaal het sta bad minimaal drie keer binnen een week.

Tip: Wanneer een flinke scheut afwasmiddel wordt toegevoegd aan het stabad wordt het doordringend vermogen vergroot. Bij Perfect Zinksulfaat kunt het bijgeleverde oplosmiddel gebruiken.

  1. Klaar met voetbaden Let op of je de voetbadoplossing weg kan laten lopen. Zinksulfaat moet bijvoorbeeld eerst verdund worden tot 2% (extra water toevoegen).

Hooffit Bath Schaap is een goed alternatief dat minder milieubelastend is en vriendelijker voor de huid van het schaap.

20 kg is voldoende voor 200 liter voetbad.

Dosering: 1 kg op 10 liter water. Voor in voetbad.

 

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!