Cosecure sheep 10x 1 bolus

€ 26,36 € 24,18

Cosecure - koper/jodium/selenium/kobalt bolus voor schapen

Voorziet in geioniseerd koper, geioniseerd kobalt, selenium en jodium op een niveau dat is aangepast aan de dagelijkse behoefte van het dier tot aan 8 maanden na het ingeven van de bolus. Deze bolus is de meest actieve en meest complete bolus voor koperbehoevende rassen Lees hier verder

Cosecure - koper/jodium/selenium/kobalt bolus voor schapen

Voorziet in geioniseerd koper, geioniseerd kobalt, selenium en jodium op een niveau dat is aangepast aan de dagelijkse behoefte van het dier tot aan 8 maanden na het ingeven van de bolus. Deze bolus is de meest actieve en meest complete bolus voor koperbehoevende rassen. 

Iedere bolus bevat:

  • 13,4% w/w koper ionen
  • 0,50% w/w kobalt ionen
  • 1,00% w/w jodium
  • 0,15% w/w selenium
De bolus is cylindrisch van vorm en bestaat uit blauw glas van waaruit de mineralen continue vrijgegeven worden. Via een applicator dient deze bolus ingegeven te worden via de bek zodat het in de pens/netmaag terecht komt. 
Wat is het verschil met andere koperbolussen?
De Bimeda Cosecure heeft een uniek werkingsmechanisme. In het geval van aanwezigheid van thiomolybdaat (een verbinding tussen molybdeen en zwavel: MoS4) wordt koper al in de pens gebonden. Als er op pensniveau te weinig koper is, dan zal het thiomolybdaat koper uit de bloedbaan gaan binden. Het is daarom van groot belang dat de koperbolus al op pensniveau actief is. De Cosecure bolus is daar actief.
Bolussen die koperoxide bevatten worden pas actief bij een lage pH (zoals in de lebmaag, waar de pH tussen de 2 en 4 varieert). Op pensniveau ligt de pH hoger, tussen de 5,5 en 6,5. Het is scheikundig gezien onmogelijk voor koperoxide om dan al actief te zijn.  De koperionen in de Cosecure bolussen zijn wel al actief bij een pH tussen de 5,5 en 6,5. Daarmee voorkomt het dat thiomolybdaat koper gaat binden in de bloedbaan en daardoor koperdeficiënt wordt.