Schapendokter Gras- Kruidenmengsel voor veengronden 20 kg

SKU
PR-003027
Special Price € 149,33 € 137,00 Regular Price € 165,68

Veelzijdig graslandmengsel met grassen, kruiden en klavers voor goed vochthoudende gronden. Lees hier verder

Hoogproductief, met een lang groeiseizoen, afgestemd op de grondsoort veen. 

Omdat rode klaver een fyto-oestrogene werking heeft (en daarmee de vruchtbaarheid van uw schapen zou kunnen beinvloeden) wordt geen rode klaver toegevoegd aan dit mengsel.

Geschikt voor weiden en maaien. Brede samenstelling met de nadruk op diepwortelende soorten grassen, klavers en kruiden, die veel organische stof in de bodem vastleggen en daarmee goed zijn voor de bodemvruchtbaarheid. Het buffet van grassen, klavers en kruiden bieden uw schapen of ander vee een groot scala aan mineralen en spoorelementen. Is smakelijk en wordt goed opgenomen. Door de verschillende bloeiwijzen worden insecten aangetrokken wat interessant is voor weidevogels. Het mengsel draagt daarmee bij aan een grote biodiversiteit in het land, maar dit gaat niet ten koste van de opbrengst.De verbeterde samenstelling ziet er als volgt uit:

80% Grassen:
Engels raaigras (laat-middentijds type), Timothee, Beemdlangbloem en Veldbeemd
20% Kruiden en Klavers:
Kleine pimpernel, Cichorei (bladtype), Peterselie, Smalle Weegbree, Duizendblad, Venkel, Karwij, Esparcette, Witte cultuurklaver, Witte weideklaver, Basterdklaver Luzerne en Rolklaver Zaaizaadhoeveelheid 40kg/ha.