Schapendokter Gras- Kruidenmengsel allround 20 kg

Speciale prijs € 201,56 € 184,92 Normale prijs € 236,53

Dit allround mengsel biedt een gezond en hoogproductief gewas voor zowel beweiding als maaien. Lees hier verder

Hoogproductief, met een lang groeiseizoen en door de diepe worteling droogteresistent. Smakelijk mengsel. Geschikt voor wat zwaardere grondsoorten. Geschikt om bestaand grasland mee door te zaaien.

Omdat rode klaver een fyto-oestrogene werking heeft (en daarmee de vruchtbaarheid van uw schapen zou kunnen beinvloeden) wordt geen rode klaver toegevoegd aan dit mengsel.  

Geschikt voor weiden en maaien. Het kruidenrijke mengsel bevat ten opzichte van de andere weidebuffetten minder grassen en meer klavers en kruiden. Brede samenstelling met diepe worteling die veel organische stof in de bodem vastleggen en daarmee goed zijn voor de bodemvruchtbaarheid. Het buffet van grassen, klavers en kruiden bieden uw schapen of ander vee een groot scala aan mineralen en spoorelementen. Is smakelijk en wordt goed opgenomen. Door de verschillende bloeiwijzen worden insecten aangetrokken wat interessant is voor weidevogels. Het mengsel draagt daarmee bij aan een grote biodiversiteit in het land, maar dit gaat niet ten koste van de opbrengst.

De verbeterde samenstelling ziet er als volgt uit:

60% Grassen;
Engels raaigras (laat-middentijds type), Veldbeemd, Timothee, Beemdlangbloem
40% Kruiden en Klavers
Kleine pimpernel, Cichorei (bladtype), Peterselie, Karwij, Smalle weegbree, Duizendblad, Venkel, Wilde Peen, Witte cultuurklaver, Witte weideklaver, Luzerne, Basterdklaver en Wondklaver. 


Zaaizaadhoeveelheid 40kg/ha.