Ectofly 12.5 mg/ml 2,5 L pour-on

€ 84,50 € 77,52

Insectenbestrijdingsmiddel voor toediening op het schaap. Beschermt en behandelt myiasis (maden), tegen teken, tegen schapenluisvlieg, luizen en vliegen. Beschermd ook tegen knutten. Dit middel is receptplichtig* Lees hier verder.

• preventie en behandeling van myiasis
• bestrijding en beheersing van kopvliegen (Hydrotaea irritans)
• behandeling van bijtende luizen bij schapen
• behandeling van tekeninfestatie met een persisterende werkzaamheid van 10 weken (de meerderheid van de teken binnen 3 uur gedood


De werkzame stof werkt tevens voor de bestrijding van knutten (culicoides spp.). Binnen 3 minuten na blootstelling sterft 100% van de knutten. De eerste 3 weken na toediening op het schaap sterft vrijwel 100% van de knutten wanneer deze met wol of haar van zowel de rug, buik als onderbenen in aanraking komen. 5 weken na toediening is de gerapporteerde effectiviteit van bescherming tegen de knut nog zo'n 50% (Papadopoulos et al. 2009).

Toediening bij preventie van myiasis:
Op de huid, als vlakstraal-spray op het vachtoppervlak van de rug en achterhand van het schaap door middel van de Pour-on applicator met vlakstraal-spuitkop. De helft van de dosis dient toegediend te worden op schouders, rug en flanken, de andere helft op de achterhand. De afstand tussen spuitkop en vacht moet ongeveer 20 cm zijn. Voor iedere dosis is 2 of 3 keer spuiten noodzakelijk. Het product bevat een blauwe kleurstof zodat goed zichtbaar is op welk gebied het middel is aangebracht.

Toediening bij behandeling van myiasis:
Op de huid. De T-vormige spuitkop dient gebruikt te worden. Zorg ervoor dat alle aangetaste delen behandeld worden. Een enkele toediening is voldoende om er voor te zorgen dat alle larven binnen een paar uur verdreven en gedood worden.
2,5 ml product per 100 – 150 cm2 (grofweg de grootte van één hand). Voor de meeste maden is 5 – 10 ml nodig.
De dosering dient beperkt te blijven tot een maximale dosering van 40 ml per dier.

Niet gebruiken bij lammeren jonger dan één week oud; bij de preventie van myiasis niet toedienen aan lammeren met een lichaamsgewicht van minder dan 12,5 kg. Zie voor meer informatie de bijsluiter.

Gebruik bij toediening voor behandeling van luizen of teken de rechte spuitkop van de pour-on applicator en volg de aanwijzingen op de verpakking.

Meer informatie
Dosering Tot 25 kg 20 ml / 25-40 kg 30 ml / >40 kg 40 ml. Let op: de dosering bij behandeling specifiek tegen luizen of teken ligt wat lager, kijk daarvoor op de bijsluiter.
Aantal behandelingen per verpakking 100 lammeren <25 kg / 83 lammeren 25-40 kg / 62 lammeren of schapen >40 kg
REG NL 113921
Wachttijd vlees: 8 dagen
Inhoud per verpakking 2,5 L
Houdbaarheid in de verkoopverpakking: 24 maanden, na openen 3 maanden