Bedrijfsgezondheidsplan

Geplaatst op 05-06-2012

Door misstanden in het gebruik van antibiotica in andere sectoren ziet  het er naar uit dat in de toekomst antibiotica alleen nog maar door de dierenarts toegediend mag worden. Ook in de schapenhouderij.Tenzij er aan een aantal regels wordt voldaan:

Verplichte één-op-één-relatie met de dierenarts waarbij de overeenkomst moet worden aangemeld bij de NVWA. Alleen deze dierenarts mag antibiotica voorschrijven en achterlaten op het bedrijf.
Verplicht opstellen van een bedrijfsgezondheidsplan (BGP) dat een bedrijfsbehandelplan (BBP) bevat. Het BGP bevat concrete actiepunten om vermindering van antibioticagebruik te bevorderen en wordt net als het BBP jaarlijks geëvalueerd, inclusief de reductiedoelstelling, door de dierenarts samen met de dierhouder. Na eventuele aanpassing wordt een evaluatieverslag door beiden ondertekend.

Dit kan als een nadeel gezien worden, maar ik denk dat het een groot voordeel kan zijn . De bedrijven die met een bedrijfsgezondheidsplan werken en er naar leven halen snel  betere technische resultaten en hebben gezondere dieren.

Drs. Frank Glorie, Halteweg 7, 7109 BH Winterswijk Miste
Email: info@schapendokter.nl - Tel: 06 - 460 875 60
KvK: 51590433 - BTW nr: NL126475386B02
sitemap | privacy | disclaimer

04 april 2014

Gratis cobalt drench plus bij aankoop van bovex

Lees verder

14 maart 2014

Een mengsel van microscopisch klein gesneden ui en kokosnoot zou helpen om wormen bij schapen te bestrijden. Deze bevindingen zijn te lezen in het januari-nummer van Parasitology Research.

Lees verder
Contact

Neopen 100 ml is tot de herfst niet meer leverbaar.Enterogel is alternatief bij Coli diarree en sterfte.

Mooi pakket wol meegekregen na het scannen bij Uilenstad.Ongeverfde Shetlandwol. pic.twitter.com/cwJlofVUmA

@AlbertvanderPlo @schapendokter >niet duur, toch duurzaam.