Dikke kop door schimmels of paddestoelen?

Geplaatst op 29-11-2016

Dikke kop door schimmels of paddenstoelen?

 

Gisteren haalden we een ooi uit de weide met een dikke kop. Het arme dier sprong steeds op en liet zich vallen. Kon ook niet zelfstandig op de benen blijven staan. Een jager uit de buurt was het opgevallen. De ooi is vandaag na behandeling met een pijnstiller en een ontstekingsremmer (dexamethason) al weer een stuk beter en kan morgen weer terug bij de andere ooien. We hebben ieder jaar 1 of 2 gevallen in november en ik geef schimmels in het gras de schuld maar ik ben hier niet zeker van de oorzaak. Leverbot en wormen kunnen we in ieder geval uitsluiten. De dikte lijkt alleen de kop aan te doen en beinvloedt zelfs de hersenwerking.

 

 

Schapendokter.nl, Looweg 84, 7741 EE Coevorden
Email: info@schapendokter.nl - Tel: 06 - 460 875 60
KvK: 01164811 - BTW nr: NL005050613B01
sitemap | privacy | disclaimer

15 september 2017

Uit diverse studies komt naar voren dat het verstrekken van mineralenbolussen vlak voor of op het moment van beginnen van het dekseizoen een positief effect heeft op het aantal ooien die drachtig worden en de worpgrootte van de dieren.

Lees verder

18 augustus 2017

Vanaf 1 september 2017 zal Schapendokter.nl overgenomen worden door de schapendierenartsen van DGC Zuid Oost Drenthe.

Lees verder
Contact

Leuk onderzoek: schapen herkennen gezichten ad.nl/video/producti…

Instructievideo klauwverzorging: het Nieuwe Bekappen door onze dierenarts Reinard Everts. hetschaap.nl/instructievide…

Nog even 30 kuub drijfmest per hectare begin augustus? Nu diarree bij lammeren door hoog kali en ruw eiwit. #weggroei #mestbeterverdelen